Booij: "We gaan geen Studio Sport namaken"

Sven (Svensational)
Minke Booij is de opvolger van Maud Mulder als presentatrice van de programma's rond de Euro Hockey League. De onlangs met tophockey gestopte Booij zal komend seizoen tijdens alle speelweekenden de presentatie voor haar rekening nemen, maar ook samen met Maurits Hendriks haar hockeyvisie laten zien.

"Als ze iemand zochten om alleen te presenteren hadden ze een presentatrice moeten zoeken. Ik heb verstand van hockey en dat mag ik ook laten zien.

Booij werd door NET5 benaderd om te gaan presenteren en de Olympisch kampioen ziet dat wel zitten. "Ik wil graag zoiets proberen", zegt Booij tegen Hockey.nl. "Media hebben me altijd geïnteresseerd en de EHL vind ik een heel goed initiatief. Ik vind dit een erg leuke kans. Ik ben een beetje gewend aan camera's en voel me vertrouwd met een microfoon in mijn hand. Maar of ik echt kan presenteren weet ik nog niet. Misschien krijg ik wel een training.

Over de precieze inhoud van haar werkzaamheden krijgt Booij binnenkort meer te horen. "Maar ik weet wel dat wij geen Studio Sport gaan namaken. Ik moet programma's aankondigen en interviews afnemen, maar samen met Maurits mogen er ook leuke gesprekken over hockey ontstaan. We hebben allebei kennis, dus ik hoef niet alleen maar vragen te stellen aan hem.