Been uit kritiek op eigen wisselbeleid

Sjors (Sj0rSz)
Mario Been was zondagmiddag, na afloop van het duel tussen NEC en SC Heerenveen, vooral kritisch op zichzelf. De oefenmeester verwijtte zich namelijk een foutieve wissel, die uiteindelijk verkeerd uitpakte.

"We hebben de wedstrijd verloren toen ik Rachid Bouaouzan inbracht. Hij viel dramatisch in, verloor ook de bal waardoor we 1-0 achter kwamen. Het pakte faliekant verkeerd uit", aldus Been. Voor rust ondervond de Nijmeegse formatie nauwelijks problemen. "Ik zal niet zeggen dat we gedicteerd hebben, maar er was geen vuiltje aan de lucht."

Trond Sollied, trainer van de Friese ploeg, was een andere mening toebedeeld en was vooral blij met het resultaat. "Gelukkig viel de 1-0 vroeg na rust. Daardoor kwam er meer ruimte voor ons. We wisten dat we goed moesten voetballen en dat we vooral in de details beter moesten zijn omdat beide ploegen hetzelfde type voetbal spelen."

Sollied was overigens wel van mening dat het elftal, zoals hij het voor ogen heeft, er nog niet helemaal staat. "Steeds meer spelers raken fit. Ik krijg daardoor een luxeprobleem. Maar het is nog wel wat zoeken en tasten. Wat dat betreft is het belangrijk dat we de groepsfase van de UEFA Cup halen. Dan spelen we extra wedstrijden en dat kan een voordeel zijn voor ons."