Braamhaar snapt weinig van kritiek

Olga (Nuongirl)
Zowel Ajax-trainer Marco van Basten als zijn spelers wees vanmiddag na de 2-2 tegen Feyenoord met de beschuldigende vinger naar Eric Braamhaar. Toen Henk Timmer Leonardo vloerde, zou Braamhaar de keeper van de Rotterdammers 'slechts' een gele kaart hebben gegeven.

Nadat verdediger Andre Bahia tegenstander Luis Suarez had gevloerd kreeg Ajax geen penalty, maar wees in de 85e minuut wel naar de stip toen Michael Mols naar de grond ging tijdens een duel met Urby Emanuelson. Jon Dahl Tomassson benutte de strafschop en zorgde voor de 2-2.

Na afloop was Braamhaar zich van geen kwaad bewust. “Ik heb naar eer en geweten gehandeld. Ik vond die overtreding van Timmer niet zo zwaar om een rode kaart te geven. Bovendien liep er nog een verdediger bij Leonardo. Suarez en Bahia trokken volgens mij allebei aan elkaar. Daarom heb ik niet voor een strafschop gefloten. Ik vond dat Mols wel een gooi kreeg van Emanuelson. Daarom heb ik toen aan Feyenoord een penalty gegeven. Ik denk dat ik goed heb gehandeld. Maar als dat achteraf niet zo blijkt, dan kan ik die beslissingen niet herroepen,” aldus de arbiter.