[SF] Uitslag race 2 Duitsland

Olga (Nuongirl)
Na het succes van Robert Doornbos in de eerste race heeft Yelmer Buurman voor dubbel succes voor Nederland gezorgd. De coureur van PSV wist de tweede race op de Nürburgring op zijn naam te schrijven. Robert Doornbos eindigde na een sterke inhaalrace als zesde.

De start van de tweede race was een beetje chaotisch. Andreas Zuber van Al-Ain en Duncan Tappy van Tottenham Hotspur raakten elkaar. Tappy viel uit, terwijl Zuber een lekke band moest vervangen, maar wel doorkon. Aan het eind van de eerste ronde raakten ook Tuka Rocha (Flamengo) en Olympiacos-coureur Kasper Andersen elkaar, en voor beiden eindigden daarbij de race.

In de zestiende ronde ontstond er flinke verwarring toen na een spin van Rangers-coureur James Walker de safety car de baan opkwam. De safety car mistte raceleider Toccacelo. Hierdoor sloot Buurman als eerste achter de safety car aan, maar eerst moet het hele veld een ronde goedmaken op de leidende coureur van AS Roma.

In de 23ste ronde kreeg Buurman de leiding in handen na een fout van Toccacelo, die terugviel tot de vierde plek. De Nederlander wist die eerste plaats vast te houden en pakte zijn eerste podiumplek en zege in de Superleague Formula, voor Anderlecht-coureur Craig Dolby.

Over twee weken is het volgende raceweekend, in het Belgische Zolder wordt dan gereden.