Coronel furieus op Larini

John (Spooky4u)
Na afloop van de kwalificatie in de WTCC was onze landgenoot Tom Coronel slechts op zoek naar één man, de Chervolet-coureur Nicolas Larini. Coronel kon zich helemaal niet vinden in een actie die de Italiaanse coureur tijdens de kwalificatie tentoonspreidde.

"Hij liet eerst zijn twee teamgenoten voorbij om vervolgens de deur dicht te gooien en hard te remmen. Hij drong mij naar buiten, naast de baan. Hij is een gefrustreerde oud Formule 1coureur die het niet kan hebben dat zijn teamgenoten wedstrijden winnen maar hij niet", aldus de zeer boze Coronel.

De wedstrijdleiding kwam tot een oordeel dat Larini niets aangerekend kon worden en gaf hem hiervoor ook geen straf. Coronel werd bestraft voor het feit dat hij voor eigen rechter was gaan spelen en kreeg hiervoor een boete van 500 euro. "Ik kreeg te horen dat ik niet voor eigen rechter mocht spelen. Maar wat moet ik dan? Hem van de baan rijden? Nicola vertelde dat ik hem heb geslagen maar dat is niet waar, ik heb hem een duw gegeven, meer niet", verklaarde Coronel achteraf.