Uitslag Chelsea - Man United

Maikel (WeebI)
De nummers één en twee van de Engelse competitie de afgelopen vier jaar stonden vandaag tegenover elkaar. Op Stamford Bridge hielden Chelsea en Manchester United elkaar op gelijke hoogte.

Chelsea opende slordig, en dat leverde direct kansen op voor de bezoekers. Schoten van Darren Fletcher, Wayne Rooney en Rio Ferdinand verdwenen echter naast het doel van Petr Cech. Ook Edwin van der Sar zag een goede poging van Joe Cole rakelings naast gaan. De openingstreffer zou toch vallen aan de kant van United. Patrice Evra struinde de hele rechterkant langs om Dimitar Berbatov te bereiken. De inzet van de Bulgaar kwam niet verder dan Cech, maar in de rebound stond ex-PSV'er Park Ji-Sung op de goede plaats: 0-1. Beide clubs zouden al snel een speler geblesseerd af zien haken. Ricardo Carvalho en Van der Sar werden vervangen door respectievelijk Alex en Tomas Kuszczak.

Na rust kwam Chelsea beter in de wedstrijd. Desondanks waren er mogelijkheden voor the Red Devils om het duel op slot te gooien. Kansen voor Rooney en de ingevallen Cristiano Ronaldo geraakten echter niet tussen de palen. Salomon Kalou zou voorkomen dat Chelsea in eigen huis zou verliezen, hetgeen al ruim vier jaar niet is voorgekomen. De Ivoriaan werd bereikt door een vrije trap van Frank Lampard, en kopte de bal voorbij Kuszczak. In de slotfase kwamen beide elftallen nog dicht bij de winnende, maar gescoord werd er niet meer. Nadat Ferdinand en Didier Drogba elkaar hard raakten in blessuretijd vond arbiter Mike Riley het welletjes: 1-1 op Stamford Bridge.

Chelsea FC - Manchester United FC 1-1
18' Park Ji-Sung 0-1
80' Salomon Kalou 1-1

Stadion: Stamford Bridge, Londen
Arbiter: Mike Riley
Gele kaart: John Obi Mikel (Chelsea), Paul Scholes, Rio Ferdinand, Gary Neville, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Patrice Evra, Cristiano Ronaldo (Manchester United)