Pieterse: "Wij zijn niet kansloos tegen Den Bosch

Sven (Svensational)
Promovendus Hurley opent zondag het seizoen thuis tegen landskampioen Den Bosch, gratis dagblad Metro sprak met speelster Jocelyne Pieterse, die niet nerveus is.
"Het is gewoon een lekkere wedstrijd in een lekker seizoen." Het enthousiasme is groot bij Hurley, heel groot zelfs. Na twee jaar afwezigheid is de ploeg weer terug in de hoofdklasse en daar wordt vooral van genoten. "Wat wil je nog meer?! We spelen nu op het hoogste niveau en dan starten we ook nog eens thuis tegen de kampioen. De adrenaline op de trainingen alleen al is ontzettend groot en de zondag is de leukste dag van de week, dan kunnen we een wedstrijd spelen!"

Bij iedere zin begint de verdedigster meer en meer te stralen en ook de andere speelsters lopen lachend en vol energie over het complex heen. Iedereen staat letterlijk te trappelen om tegen Den Bosch aan te treden en te laten zien dat Hurley zowel binnen als buiten het veld een aanwinst voor de hoofdklasse is. "Dit is een goede, leergierige ploeg. We kunnen heel snel in het tempo van de tegenstander meedraaien en dat is ons voordeel. Daardoor zou ik ons niet bij voorbaat al kansloos tegen Den Bosch achten", vertelt Pieterse. "Natuurlijk hebben zij veel meer ervaring en wij staan straks tegenover Olympische kampioenen te hockeyen, maar wij zullen heus wel ons mannetje staan. Ik denk dat het een leuke, onverwachte wedstrijd gaat worden. Zij moeten winnen en wij kunnen vrijuit spelen en dat ligt ons wel. We kunnen van te voren wel heel naïef denken dat we tig - nul van het veld geslagen worden, maar met die instelling kom je nergens."

Daar zit volgens Pieterse ook de grote kracht van dit Hurley: de nadruk ligt op het plezier en niet op de druk die een grote tegenstander met zich meeneemt. "Het willen groeien staat centraal in deze ploeg en iedereen heeft daar zijn aandeel in. Bovendien doen we veel dingen buiten het veld samen en daardoor is er best een unieke band tussen de speelsters ontstaan. Dat kom je bij maar heel weinig hoofdklasseteams tegen."