Uitslag Stade Rennes - FC Twente

Sjors (Sj0rSz)
FC Twente is er niet in geslaagd het duel tegen Stade Rennes, in de eerste ronde van de UEFA Cup, te winnen. In een aantrekkelijk duel verloor de ploeg van trainer Steve McClaren met 2-1. Denneboom was trefzeker voor de ploeg uit Enschede. M'Bia en Bocanegra scoorden voor de Fransen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was Stade Rennes de bovenliggende partij. De ploeg wist een aantal keer in de buurt van het doel van Boschker te komen, maar deze acties waren nog niet gevaarlijk. FC Twente had daar na dertien minuten spelen een antwoord op door middel van een treffer van Denneboom. De aanvaller kreeg de ruimte om de bal binnen te koppen en wist hier optimaal van te profiteren. Direct daarna werden de Fransen via Briand gevaarlijk, maar Boschker stond zijn mannetje en keerde de bal. In het vervolg bleef de thuisploeg het overwicht hebben. Toch wisten de Tukkers er zo nu en dan ook nog uit te komen.

Na bijna een half uur spelen zorgde Briand, die Douglas te snel af was, voor enig gevaar. Boschker zat er echter weer goed bij en voorkwam erger. Aan de andere kant was Elia dichtbij het vijandige doel, maar de verdediging sneed hem de pas af. Tien minuten voor rust was Danzé dichtbij de gelijkmaker. De speler reageerde adequaat op een voorzet van Wiltord, maar miste scherpte. Uit de corner die hierop volgde wist M'Bia alsnog te scoren. Op slag van rust kwam Stade Rennes bijna op voorsprong, maar wederom M'Bia kopte de bal over het doel van FC Twente.

Kort na aanvang van de tweede helft werkte Leroy de bal bijna tegen de touwen. Boschker wist het schot echter te pareren. Kort daarna kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong na een treffer van Bocanegra. De speler kopte de bal naar de grond en liet de doelman van FC Twente kansloos. Ook daarna had Stade Rennes het betere van het spel, maar wist de kansen niet tot doelpunt te promoveren. FC Twente kreeg het steeds moeilijker en kon het spel niet meer maken. Het initiatief lag hierdoor bij de Fransen.

De laatste twintig minuten werden voornamelijk op de helft van FC Twente afgewerkt. De bezoekers kwamen nog maar sporadisch op de helft van de tegenstander, die de bal kon overnemen voor het doel werd bereikt. Vijf minuten voor tijd was Sow dichtbij een treffer voor de Fransen, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Vlak voor tijd waagde wederom Sow het eens van afstand. Boschker bleef echter goed bij de les en voorkwam een doelpunt. Ook in blessuretijd bleef Stade Rennes beter, maar werd er niet meer gescoord.


Karakteristieken

Stade Rennes - FC Twente 2-1
13’ Denneboom 0-1
36’ M'Bia 1-1
50’ Bocanegra 2-1

Toeschouwers: 12.893
Scheidsrechter: Collum (Sch)
Stadion: Route de Lorient, Rennes
Gele kaart: Fanni (Stade Rennes), Elia, Douglas (FC Twente)

Opstellingen

Stade Rennes: Douchez, Fanni, Bocanegra, Hansson, Mangane, Leroy, M'Bia, Danzé (Pagis/57), Sorlin, Wiltord (Echiejile/85), Briand (Sow/71)

FC Twente: Boschker, Stam (Hersi/76), Wielaert, Douglas, Braafheid, Brama, Perez (Wellenberg/76), Tioté, Denneboom (Huysegems/84), Arnautovic, Elia