Uitslag Feyenoord - Kalmar FF

Olga (Nuongirl)
Feyenoord heeft zojuist de heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Kalmar FF met 0-1 verloren. In de Kuip werd de enige treffer gescoord door Elm.

De Zweedse club, die in eigen land als een aanvallend ingestelde ploeg bekend staat, speelde in de Kuip, dat maar voor eenderde was gevuld, verstoppertje. Feyenoord speelde in de eerste helft traag en te slordig, waardoor er weinig te genieten viel. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een schot van De Cler voorlangs en een kopbal van De Guzman die ruim naast ging. Kalmar wist in de counter zelfs geen enkel schot op doel te produceren.

In de tweede helft was er wel wat te genieten voor de toeschouwers. Inglesten dook driemaal op voor de neus van Timmer, maar in alle gevallen redde de doelman van Feyenoord. Feyenoord leefde even op met Wijnaldum, De Guzman en Hofland die bijna succes hadden, maar het was Kalmar dat in de 72e minuut scoorde. Viktor Elm wist uit een indraaiende vrije trap de 1-0 te maken.

Feyenoord probeerde in de resterende tijd nog van alles maar echt gevaarlijk waren ze niet. Ook invallers Makaay en Biseswar konden niet voor aanvallende impulsen zorgen.


Karakteristieken

Feyenoord - Kalmar FF 0-1
72’ V. Elm 0-1

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Ceferin (Slo)
Stadion: De Kuip, Rotterdam


Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, André Bahia, Hofland (Greene/67), De Cler, Wijnaldum, v.Bronckhorst, De Guzman (Biseswar/61), Fer, Tomasson, Mols (Makaay/72)

Kalmar FF: Wastå, Sorin, Lantz, Lindberg, Nouri, Augustsson (Larsson/81), Rydström, Ingelsten (Dauda/90), V. Elm (D. Elm/89), R. Elm, Johansson