Timmer snapt niks van kritiek

Bas (skittelman)
Henk Timmer begrijpt niets van de uitlatingen van Hans van Breukelen. De voormalig Oranje-international liet eerder deze maand in De Telegraaf weten dat de Feyenoorder in zijn ogen geen topkeeper is.

"Óf de bondscoaches snappen er niks van, óf ik behoor gewoon nog steeds tot de twee beste keepers van Nederland. Ik denk het laatste", laat Timmer optekenen in Voetbal International. "Wat Hans zegt, interesseert me niet zoveel."

Van Breukelen liet zijn licht schijnen over de leegte die Edwin van der Sar na het afsluiten van zijn interlandloopbaan bij Oranje achterlaat. Een echte topkeeper heeft Oranje daardoor op dit moment niet meer, zo stelde Van Breukelen.

"Nederland heeft in de afgelopen veertig jaar maar één absolute topkeeper gehad: Edwin van der Sar. Nu Edwin is gestopt met Oranje, laat hij nogal een erfenis achter. Maar daar krijgen Italië en Spanje ook last van als Gianluigi Buffon en Iker Casillas stoppen. Alleen doen wij er in Nederland raar over", bemerkt Timmer.

Volgens Timmer komen de topkeepers van morgen er echt wel aan. "We moeten geduld hebben met die jongens. De mensen die nu kritiek hebben op die jonge gasten, werken niet echt mee ze te helpen in hun ontwikkeling. Misschien maken we het wel te moeilijk voor onze talenten."