Fluitconcert voor Van Basten

Ermin (TheClown1)
Klaas-Jan Huntelaar, de topscorer van het afgelopen seizoen, kon zijn stempel niet drukken in de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. De spits kreeg vele kansen maar kon er geen een benutten. Hij werd door trainer Marco van Basten gewisseld, iets dat de Ajax-fans niet waardeerden.

"Hij wilde er echt niet in," verzuchtte Klaas-Jan Huntelaar na afloop van de wedstrijd. "Ik vermoed wel dat hij iets had van: ’Hé, wat gebeurt hier nou’. Ik geef Klaas-Jan nergens de schuld van, maar nadat wij niet in staat waren de wedstrijd op slot te gooien, was ik genoodzaakt een wissel toe te passen," verklaarde Van Basten zijn beslissing, die met een fluitconcert werd begroet. "Ik denk dat Klaas het als professional wel begrijpt."

"Roda JC ging het laatste half uur één-op-één spelen. Maar het laatste kwartier werd het verdedigend te gevaarlijk en wilden we met het inbrengen van Rasmus Lindgren iets meer zekerheid inbouwen. Met de countertactiek hadden we behoefte aan rappe jongens voorin en Klaas-Jan is iets minder snel dan de anderen."