Vettel uitermate tevreden

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Tijdens de persconferentie in Monza liet Sebastian Vettel horen hoe hij de race beleefd had. De jonge Duitster won in Italië zijn allereerste race ooit.

De Toro Rosso-coureur sprak van de mooiste dag in zijn leven. "Ongelooflijk. We hebben de hele race geen problemen met de auto gehad en we hadden een zeer goede strategie. De ronde terug naar de pits en de podiumceremonie waren een geweldige ervaring. Dit is de mooiste dag uit mijn leven, dit zal ik nooit meer vergeten. Ik wil het hele team enorm bedanken. Wie had gedacht dat we nog zover zouden komen, na die moeilijke start van het seizoen? Dit is geweldig."

Verder noemde hij het een lastige race, vooral toen het droger begon te worden. "Omdat ik vooraan reed, had ik geen problemen met het zicht en kon ik al snel een gat van zes seconden slaan ten opzichte van Heikki. Ik was behoorlijk aan het pushen, maar het was gemakkelijk om de controle over de auto kwijt te raken. Toen de baan opdroogde, werden de omstandigheden nog moeilijker en moest ik de natte delen van de baan gaan opzoeken om de banden te koelen. We stapten vervolgens precies op het juiste ogenblik over naar de intermediates. Wat een perfect weekend, met de pole en de overwinning. Dit is ongelooflijk."