Uitslag Liverpool - Man United

Maikel (WeebI)
De topper in de Engelse Premier League tussen aartsrivalen Liverpool en Manchester United is geëindigd in een overwinning voor de thuisclub. De spelers stapten met een 2-1 eindstand van het veld.

De bezoekers konden in Liverpool niet beter beginnen. Debutant Dimitar Berbatov hield Jamie Carragher af en vond de inkomende Carlos Tévez: 0-1. Langzaamaan groeide Liverpool in de wedstrijd, en kreeg ook meer kansen. Uiteindelijk leidde dat ook in de gelijkmaker. Een schot van Xabi Alonso werd van richting veranderd. United-goalie Edwin van der Sar tikte de bal weg, maar slechts tegen het been van teamgenoot Wes Brown, waarop de bal over de eigen doellijn rolde. Michael Carrick kon door een blessure de eerste helft nog net uitspelen.

Na rust was Liverpool, gesteund door het fanatieke thuispubliek, een stuk beter. Vooral met invallers Steven Gerrrard, hersteld van een blessure, en Ryan Babel kwam de thuiclub heel wat frisser over. Nadat Ryan Giggs bij United was ingevallen was hij met een knap schot eerst dicht bij de 1-2, maar zorgde hij uiteindelijk voor de voorsprong voor the Reds. De Welshman verzuimde een corner weg te geven, waardoor Dirk Kuijt de bal kon stelen. De Nederlandse spits gaf de bal voor aan de vrijstaande landgenoot Babel, die niet faalde en scoorde.

United werd niet gevaarlijker dan een afstandsschot van Wayne Rooney. In plaats daarvan stapten de bezoekers met tien man van het veld, omdat Nemanja Vidic nog twee gele kaarten ontving in de slotfase. Door de winst staat Liverpool nu met tien punten bovenaan. Chelsea kan - als het van Manchester City wint - weer op gelijke hoogte komen. Manchester United heeft vier punten, maar wel een duel tegoed.

Liverpool FC - Manchester United FC 2-1
3' Carlos Tévez 0-1
27' Wes Brown (e.d.) 1-1
76' Ryan Babel 2-1
90+1' Nemanja Vidic (Manchester United/2x geel)

Stadion: Anfield, Liverpool
Arbiter: Howard Webb
Gele kaart: Carlos Tévez, Nemanja Vidic (Manchester United)