VPZ-ploeg in Zwolle gepresenteerd

Sjors (Sj0rSz)
In een aantal plassen kan men nog zwemmen, maar vandaag is toch echt het nieuwe schaatsseizoen begonnen. Woensdag stond namelijk de presentatie van de VPZ-ploeg op het programma. Zij zijn na DSB en TVM de grootste commerciële groep schaatsers van ons land.

VPZ was de eerste ploeg, die zich aan het grote publiek voorstelde. Het team werd bij een temperatuur van 23 graden door Wilfred Genee en Barbara de Loor in Zwolle gepresenteerd. Ook Ab Krook, technisch directeur van de ploeg, sprak tijdens deze bijeenkomst.

Het doel van de VZP-ploeg is, door aantal investeringen in jong talent en schaatsers die het elders niet konden maken, om TVM en DSB naar de kroon te steken. De belangrijkste nieuwkomers bij de ploeg zijn Diana Valkenburg (achtste op het WK allround afgelopen seizoen) en Tom Prinsen (zesde op het WK allround in 2004).

Andere schaatsers, die zich mogelijk in de spotlight kunnen werken, zijn Wieteke Cramer (derde op het WK allround 2004) en Remco Olde Heuvel (wereldkampioen junioren 2003 en overwinning wereldbeker 1.000 meter in 2005).

Over zes weken staat de eerste echte schaatswedstrijd op het programma, namelijk het NK afstanden.