Williams maakt toch iets progressie

Sally (Tessa)
Het Williams-team heeeft een bescheiden vooruitgang gemaakt tijdens het raceweekend in België. Op het circuit van Spa-Francorchamps hield het team voor beide rijders een eenstopstrategie aan. Toch konden Nico Rosberg en Kazuki Nakajima niet strijden voor de punten.

Een buitje in de laatste paar ronden maakte de baan nogal glad en bood nog een kans op een puntenplaats, maar de ongeplande stop voor de natweerbanden was niet vroeg genoeg om toch nog competatief te zijn in dit weer. Rosberg vond het dan ook niet zo'n bijzonder opwindende race. "Uiteindelijk deed ik mijn uiterste best vanaf de plek waar ik startte (vijftiende, red.) en met de performance van de auto. Ik denk dat alles bij elkaar optellend de twaalfde plaats was het beste dat we hadden kunnen halen."

"Aan het einde van de race moesten we de moeilijke beslissing nemen om binnen te komen voor de natweerbanden. En ook al boekten we geen vooruitgang, ik denk dat het toch een goed besluit is geweest. Overall gezien was het niet zo'n goed weekend voor ons en we moeten nu vooruit kijken naar Monza en proberen ons te verbeteren. Na de laatste tests daar zijn we zelfverzekerd dat dat een baan is die beter bij ons past", aldus een gelaten Rosberg.

Nakajima had het duidelijk moeilijk en reed naar een veertiende plaats. "Vandaag was een lastige race voor me. Ik kwam wat in contact met iemand in de eerste bocht wat me wat tijd kostte, dus daarna probeerde ik een constante snelheid te houden want ik stond op een eenstopstrategie. Dit in gedachten denk ik dat mijn race pace niet slecht was in vergelijking met de mensen om me heen."

"Ik maakte een beetje progressie in de race toen precies aan het eind het begon te regenen en het een heel erg moeilijk besluit was om op de slicks te blijven of om te kijken wat de natweerbanden zouden doen. Uiteindelijk moesten we de pitstop wel maken en de banden wisselen, maar we hadden de tijd niet meer om nog terrein te winnen."