Van der Garde mogelijk al snel kampioen

Sally (Tessa)
Giedo van der Garde kan al komend weekend kampioen worden in de World Series by Renault. Hij staat zo ver voor op de nummer twee dat met nog drie races te gaan de Veenendaler in Le Mans te titel binnen kan halen.

De voormalige Formule 1-testcoureur staat maar liefst 47 punten voor op de Fransman Julien Jousse, met 114 voor Van der Garde en 67 voor Jousse. In één raceweekend kan een coureur in de WSR maximaal 31 punten halen, dus als Van der Garde zestien punten meer haalt dan Jousse is hij kampioen. De punten worden in de kwalificatie al verdeeld: twee voor de snelste in de groep en vier voor de poleposition. In de races krijgt de winnaar op zaterdag twaalf en op zondag vijftien punten.

Mocht de Nederlander de pole pakken, hoeft hij op in de twee races maar twaalf punten meer te pakken dan de Fransman. Die opgave lijkt niet onmogelijk, maar Van der Garde er maar niet te veel aan te denken: "Ik weet dat ik dit weekend kampioen kan worden, maar daar hou ik me niet echt mee bezig. Julien Jousse staat tweede en hij zal ook echt geen domme dingen doen. We moeten gewoon keihard werken en zoveel mogelijk punten halen. Dan komt het hopelijk vanzelf wel goed."

De race doet dit weekend dus Le Mans aan, waarmee het een thuisrace is voor Jousse. Toch heeft onze landgenoot het wel naar tevredenheid gedaan vandaag. "De tests op donderdag verliepen erg goed. We hebben de hele dag op oude banden gereden en toen zaten we er al erg goed bij. Toen we eindelijk nieuw rubber wilden monteren, begon het te regenen, iets wat het vandaag de hele dag gedaan heeft. In de regen heb ik last van flink wat onderstuur, daar moeten we aan werken. De voorspelling is namelijk dat we het hele weekend op een natte baan gaan rijden. De tijden waren wel vrij goed, maar de auto heeft veel meer in zich. We gaan nu naar de data kijken van Monaco, want toen reden we ook in de regen en gingen we als de brandweer."

"Als we de afstelling op orde krijgen, maak ik me weinig zorgen. Dan zouden we er weer erg goed bij moeten zitten", aldus een optimistische Van der Garde.