'De Zeeuw was bijna weg bij AZ'

Niels (DerMeister)
Het had weinig gescheeld, of Demy de Zeeuw was niet meer te zien in het shirt van AZ. De middenvelder geeft toe dat er zich maandag een buitenlandse club had gemeld bij de Alkmaarders om De Zeeuw over te nemen.

De Zeeuw werd afgelopen maandag van het trainingsveld gehaald, omdat er een club was die over een transfer wilde praten. Tot spijt van De Zeeuw ging de transfer niet door: "Ik dacht echt dat het rond zou komen. "

De international, die komend weekend met het Nederlands Elftal aantreedt tegen Australië, vertelt verder: "Daar hoopte ik de hele zomer ook al een beetje op. Maar een kwartiertje nadat ik van het trainingsveld afgeplukt was, bleek dat de deal toch afketste. Dat kwam niet door AZ hoor, maar gewoon omdat de geïnteresseerde club niet snel genoeg alles kon regelen. Het was tenslotte al de laatste dag van de transferperiode."

Om welke club het ging, is niet bekend. Wel gaf De Zeeuw toe dat het om een club uit één van zijn favoriete competities was: "Maar mijn favoriete competitie is de Primera Division en ook voetballen in Engeland en Duitsland zie ik wel zitten. En de club die zich maandag meldde, kwam uit één van deze landen."

De Zeeuw zal het komende halfjaar dus nog in Alkmaar te bewonderen zijn, maar stiekem hoopt hij alsnog weg te kunnen: "Misschien komen ze in de winter nog eens terug. Of anders na dit seizoen."