Kubica: "Massa wordt kampioen"

Peterselieman
De strijd in het kampioenschap voor coureurs zal nog wel even voortduren, maar Robert Kubica denkt al te weten wie dit jaar de nieuwe wereldkampioen wordt. De Pool zei voorafgaand aan het seizoen Felipe Massa en heeft deze mening gedurende het seizoen nog niet bijgesteld.

Momenteel gaat Lewis Hamilton aan de leiding in het kampioenschap, op zes punten gevolgd door Massa. Toch denkt Kubica dat Massa kampioen wordt. "Ik denk dat er nog steeds veel mensen zijn die zich niet realiseren hoe goed hij bezig is," aldus Kubica in België. "Men blijft maar terugkomen op de fouten die hij in het verleden heeft gemaakt, dat is moeilijk te vergeten."

"Maar de laatste tijd gaat het erg goed. Hij is in vorm, snel en consistent in zowel de kwalificatie als de race. Dus ik denk dat hij alles in huis heeft om voor het kampioenschap te vechten en het misschien wel te winnen," vervolgt de Pool.

Kubica denkt dat de teamgenoten van de kemphanen een belangrijke rol zullen gaan spelen. "Ik denk dat er een cruciale rol is weggelegd voor de tweede rijders, Kimi Räikkönen en Heikki Kovalainen. Kimi doet nog steeds mee om de titel, maar Heikki niet. In dat geval zou hij Hamilton op sommige momenten wel eens kunnen helpen. Dat is een voordeel."