[Upd] 'Peter R. de Vries wil naar Ajax'

Niels (DerMeister)
Peter R. de Vries heeft gesolliciteerd bij Ajax. Volgens de Telegraaf heeft hij gesolliciteerd voor de functie van algemeen directeur. Het is niet bekend of de Amsterdammers ingaan op de sollicitatie van de misdaadverslaggever.

Inmiddels heeft de Amsterdamse club een headhuntersbureau ingeschakeld om op zoek te gaan naar geschikte kandidaten. Binnengekomen sollicitaties worden eerst gescreend door het bureau voordat Ajax ermee aan de slag gaat. Of de sollicitatie van De Vries aangezien wordt als serieus, is niet bekend.

Kees Jansma en Keje Molenaar, vooraf favorieten van Ajax om de functie te bekleden, wilden niet meedoen aan een dergelijke sollicitatieprocedure. Ronald Goes, voormalig Talpa-topman, viel tijdens de procedure af.

update 11:35:

Peter R. de Vries spreekt alle berichten tegen omtrent de sollicitatie bij Ajax: "De Telegraaf meldt vanmorgen zonder enige vorm van wederhoor dat ik tot de sollicitanten bij Ajax behoor voor de functie van algemeen directeur. Dit is een bericht in de categorie van de klok en de klepel. Ik behoor niet tot de sollicitanten voor deze functie."

De misdaadverslaggever vertelt wel interesse te hebben gehad: "Wat wel waar is, is dat ik een paar maanden geleden in een informeel contact met clubvoorzitter Uri Coronel hierover een balletje heb opgegooid. Ajax gaat mij aan het hart en in alle onbescheidenheid meen ik dat ik met mijn achtergronden en ervaring aan de organisatie en beeldvorming van de club kan bijdragen als daar behoefte aan was geweest."

Toch besloot hij uiteindelijk niet te solliciteren: ""Ongeveer een maand geleden hebben Uri Coronel en ik telefonisch nog een keer kort over de situatie gesproken. Coronel berichtte mij toen dat er een officiële sollicitatieprocedure zou worden opgestart door een headhuntersburo en dat er zich inmiddels al een aantal serieuze kandidaten had gemeld. In samenspraak is toen besloten dat ik niet zou solliciteren en dus behoor ik ook niet tot de sollicitanten."


Met dank aan maartennn_ja voor de submit.