Saha: "Bij Everton hopelijk mijn topvorm terug"

Niels (DerMeister)
Na vele jaren onder contract te hebben gestaan bij Manchester United, verruilde Louis Saha afgelopen week de club voor Everton. Mede door blessureleed en concurrentie kon Saha het niveau niet halen waarmee hij in zijn tijd bij Fulham opviel.

Halverwege het seizoen 2003/04 kwam Saha over van Fulham naar Manchester United. Vier seizoenen later maakt Saha de stap omlaag naar Everton, maar de Fransman kan dat niet deren: "Ik wil gewoon weer veel aan spelen toe komen." Saha, die tot nu toe tot achttien interlands kwam, belooft de supporters van Everton veel goeds: "Ik denk dat ik hier mijn topvorm weer terug kan krijgen, ik wil weer de 'oude' Saha worden. Het enige wat ik nodig heb, zijn wedstrijden."

Saha was trouwens niet de enige aankoop van The Toffees tijdens de laatste week van de transferperiode. Na een hele zomer rustig te zijn gebleven op de transfermarkt, gaf de club in de laatste week vele miljoenen uit. Marounane Fellaini kwam over van Standard Luik. Met deze transfer was een recordbedrag van 18,5 miljoen euro gemoeid. Ook Lars Christian Jacobsen (1. FC Nürnberg) en Segundo Castillo (Rode Ster Belgrado) kwamen naar Everton toe.