[US] Federer op nippertje door

Peterselieman
Het is de top drie van de mondiale tenniswereld bij de mannen in de vierde ronde van het US Open lastig gemaakt door hun tegenstanders. Eerder wisten Rafael Nadal en Novak Djokovic al moeizaam te winnen, dit keer moest Roger Federer vol aan de bak tegen de Rus Igor Andrejev. Uiteindelijk trok de Zwitser aan het langste eind.

Andrejev haalde in de eerste vier sets een zondanig niveau dat de voormalig nummer één van de wereld het aanvankelijk niet bij kon benen. De breekkansen die hij weggaf, werden echter wel meteen door Federer afgestraft. Zelf kreeg hij in die sets elf breekkansen, maar wist er maar twee te benutten. In de vijfde set was de koek op bij de Rus, hoewel hij in de zevende game van die set de kans had om terug te breken, maar Federer stond dit niet toe. De setstanden waren 6-7 (5), 7-6 (5), 6-3, 3-6 en 6-3.

"Hij speelde enorm goed. Hij serveerde zo goed dat ik stond te ploeteren op de baseline. Het was een zware wedstrijd," aldus een opgeluchte Federer die in de volgende ronde de Luxemburger Gilles Muller treft die in vier sets de als vijfde geplaatste Nicolaj Davydenko aftroefde.