'Manchester City: 200 miljoen euro voor Ronaldo'

Olga (Nuongirl)
Manchester City werd aan het begin van deze week overgenomen door de Abu Dhabi United Group (ADUG). Het doel van dr. Sulaiman Al-Fahim, de nieuwe schatrijke eigenaar van de Engelse club, is om van City een stabiele top vierclub in Engeland te maken.

Om dit te bereiken lijkt hem niets te gek. Zo werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt de Braziliaan Robinho overgenomen van Real Madrid. Volgens een woordvoerder van ADUG is dit echter nog maar het begin.

Het volgende doelwit van The Citizens zou namelijk niemand minder dan Cristiano Ronaldo, de sterspeler van stadgenoot Manchester United, zijn. "Cristiano Ronaldo zegt dat hij voor een grotere club wil spelen. We zullen in januari zien hoe serieus zijn uitspraken zijn," zegt hij tegenover The Sports Mail.

"Real Madrid heeft zijn waarde geschat op ongeveer 150 miljoen euro. We zijn best bereid hoger te gaan. En ik denk dat hij ook zeker meer kost. We willen best meedoen om te ontdekken hoe ver Manchester United wil gaan. We willen groter worden dan hen en ook Real Madrid. Dan moeten we een daad stellen. Ik ben zelfs bereid om over de drempel van 200 miljoen te gaan."

Ook Fernando Torres (Liverpool) en Cesc Fàbregas (Arsenal) zouden worden begeerd door Al-Fahim.