'Valencia wijst Real Madrid de deur om Villa'

Niels (DerMeister)
Real Madrid heeft maandagavond een uur voor het verstrijken van de transferdeadline een bod van 55 miljoen euro op David Villa uitgebracht. Valencia liet zich niet verleiden en negeerde het miljoenenbod van de Madrilenen.

Door dit besluit zal Real Madrid het seizoen vervolgen met slechts twee spitsen waar trainer Bernd Schuster het vertrouwen in heeft, Raúl en Ruud van Nistelrooy. Valencia-preses Vicente Soriano bevestigt het bod van Real Madrid: "Voorzitter Ramón Calderón van Real belde me maandag op. Nadat hij zich verontschuldigde om op de laatste dag voor het sluiten van de markt ons in een ongemakkelijke positie te brengen, heb ik hem meegedeeld dat wij geen verkopende club zijn. Villa is ons uithangbord, geld speelt geen rol."

Villa verlengde afgelopen week zijn contract bij Valencia tot medio 2014. Om de topscorer van het afgelopen EK te behouden, verhoogde Valencia het jaarsalaris van de spits aannemelijk. De komende jaren verdient Villa 3,3 miljoen euro, anderhalf miljoen euro boven het oude plafond.