[Upd] Berbatov toch naar Man United

Maikel (WeebI)
Dimitar Berbatov zal toch gaan uitkomen voor Manchester United. De Bulgaarse spits komt over van Tottenham Hotspur, waar hij zichzelf onmogelijk had gemaakt.

Op de laatste dag van de transferperiode leek stadsrivaal Manchester City nog roet in het eten te gooien, maar zojuist kwamen beelden van Berbatov in Old Trafford naar buiten. Hierop was te zien dat de spits de hand van trainer Sir Alex Ferguson schudde.

United was de gehele zomer al bezig om de Bulgaars international bij de Spurs los te weken. De vraagprijs was echter te hoog, en dus moest Berbatov op de tribune plaatsnemen. Tot vandaag, want nadat Manchester City een bod van ¤37 miljoen op Berbatov deed bleek United toch bereid ook over de brug te komen.

Update: Manchester United bevestigt op haar eigen website de komst van Berbatov. De 27-jarige spits heeft een contract ondertekend dat hem tot 2012 aan de club bindt. Naar verluidt moet United een slordige ¤37 miljoen neertellen voor de Bulgaar. Bovendien zal Fraizer Campbell de rest van het seizoen op huurbasis uitkomen voor de Spurs.

"Spelen bij Manchester United is een droom die uitkomt", zegt Berbatov. "Ik kijk er naar uit om de club te helpen meer prijzen te winnen in de aankomende jaren." Ferguson was opgelucht zijn aankoop eindelijk binnen te hebbn. "Dit is een sleutelaankoop. Dimitar is één van de beste spitsen ter wereld. Zijn stijl en vaardigheden zullen het team een andere dimensie geven, en ik weet zeker dat hij populair zal zijn onder de fans", aldus de Schot.