Feyenoord haalt Rob van Dijk

Sjors (Sj0rSz)
Feyenoord is er alsnog in geslaagd om een keeper aan te trekken, namelijk Rob van Dijk. De 39-jarige doelman komt transfervrij naar De Kuip en tekent een contract voor één jaar.

Het is niet de eerste keer dat Van Dijk bij Feyenoord onder contract staat. In de periode tussen 1992 en 1996 verdedigde de 39-jarige goalie het doel van de Rotterdammers ook al. Daarna stond de keeper ook nog bij RKC Waalwijk, PSV, De Graafschap, opnieuw RKC en SC Heerenveen onder de lat.

Van Dijk komt bij Feyenoord een aantal oude bekenden tegen, waaronder Giovanni van Bronckhorst en de huidige technisch directeur Peter Bosz. Met dit duo speelde de keeper in zijn eerste periode in Rotterdam-Zuid. "Daarnaast ken ik Kevin Hofland en Theo Lucius nog van mijn periode bij PSV, dus dat zit allemaal wel goed. Ik kijk er naar uit," aldus een opgetogen Van Dijk. "Ik weet dat ik niet gehaald ben als eerste keeper, maar dat was bij Heerenveen ook niet zo."

Naast Van Dijk stond ook Tim Krul in de belangstelling van de Rotterdammers. Het tekort aan keepers was ontstaan na het vertrek van Sherif Ekramy en Stefan Toonen, maar is nu alsnog opgevangen.