Spurs accepteren bod City op Berbatov

Maikel (WeebI)
Op de laatste dag van de transferperiode zou Manchester City wel eens voor een grote verrassing kunnen zorgen. Een bod op Tottenham Hotspur-spits Dimitar Berbatov is door de Londenaren geaccepteerd.

De gehele zomer wordt Berbatov al aan Manchester United gelinkt, maar nu is het diens stadsrivaal die zomaar met de Bulgaarde spits er vandoor zou kunnen gaan. De kersverse eigenaren van Manchester City, de Abu Dhabi United Group, willen Berbatov met een bedrag van £30 miljoen naar het City of Manchester Stadium halen. United wilde de vraagprijs van de Spurs nimmer betalen.

City-trainer Mark Hughes is hoopvol over de transfer. "We hebben een bod gedaan en de clubs hebben overeenstemming bereikt. Nu moet hij alleen zelf nog beslissen." De nieuwe eigenaren, die de club vandaag overnamen van Thaksin Shinawatra, laten er geen gras over groeien. Naar verluidt zit de club ook achter David Villa (Valencia) en Mario Gómez (VfB Stuttgart) aan.

Ondanks het hoge bod van Manchester City lijkt de kans klein dat Berbatov daadwerkelijk naar de Citizens verkast. De Bulgaarse spits gaf namelijk eerder al te kennen dat hij Tottenham wilde verlaten omdat hij in de Champions League wilde spelen. "We proberen goede spelers naar de club te halen", zegt Hughes. "De verwachtingen liggen hoog, en hopelijk kunnen we bij de top zes eindigen dit seizoen. De nieuwe eigenaren hebben de middelen om dat te bewerkstelligen."