Stevens: "Overtreding Amrabat was ongelukkig"

Sjors (Sj0rSz)
Huub Stevens is er vrijwel zeker van dat Nordin Amrabat afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV, geen opzettelijke overtreding op Nicky Hofs maakte. Dit heeft de oefenmeester vrijdag laten weten.

"Hij kwam verkeerd uit met zijn stappen en Hofs was sneller. Dit was ongelukkig," liet Stevens in een reactie weten. "Je ziet ook de reactie van Nordin, hij verontschuldigde zichzelf gelijk. Hij wilde hem helemaal niet raken."

De trainer vervolgde met de woorden: "Ik weet honderd procent zeker dat het geen opzet was. Hofs heeft ook doorgespeeld. Voetbal is een contactsport, er kan altijd wel iets gebeuren. Ik zou het heel jammer vinden als Hofs geblesseerd zou raken. Maar in wedstrijden en trainingen zijn vele contacten."

Stevens was eigenlijk niet van plan om veel over de kwestie los te laten. In zijn ogen was het namelijk niet expres. "Dat iedereen daar ophef over maakt: laten we ons even druk maken over andere echt belangrijke zaken. Internationaal komen we iets te kort. Laat ze maar eens afvragen waarom dat zo is. Eigenlijk is het belachelijk dat ik hier nu alweer zoveel over gezegd heb. Voetbal is een contactsport. Het gaat sneller, het is atletischer dan vroeger. Als er dan met opzet iets gebeurt, dán kun je er wat van zeggen."