Di Montezemolo: "Zelfde rijdersduo in 2009"

Stefan (sportfreak)
Kimi Räikkönen en Felipe Massa zullen ook in 2009 voor Ferrari rijden. Dit heeft Luca di Montezemolo, de hoogste baas in Maranello, gezegd.

Hiermee kunnen diverse geruchten over de komst van Fernando Alonso dus voorlopig in de ijskast. Op de vraag van Gazzetta dello Sport of Massa en Räikkönen in 2009 opnieuw Ferrari zullen vertegenwoordigen is het antwoord van Di Montezemolo duidelijk:"Absoluut".

Ook over kritiek op Räikkönen is Di Montezemolo duidelijk: "Ik vergelijk de kritiek die Räikkönen krijgt met de periode dat Felippo Inzaghi in zijn Juventus-tijd onder vuur lag. Hij wist toen drie wedstrijden niet te scoren, en iedereen had het over een crisis. Vorig jaar wist Kimi in zijn debuutseizoen bij Ferrari gelijk de titel op zijn naam te schrijven. Hij is de regerend wereldkampioen, dat moeten we niet vergeten. Hij heeft nu zeventien Grands Prix gewonnen en ik hoop dat hij zijn volgende in België pakt."

Ook over Massa is hij tevreden. "Hij is rijp om de titel te winnen". Dit wil overigens niet zeggen dat Ferrari zich nu volledig op de Braziliaan gaat focussen. "Je kunt de huidige situatie vergelijken met toen Niki Lauda en Clay Regazzoni voor ons reden. Hoe een seizoen loopt bepaalt de hiërarchie binnen het team, een president heeft daar niets mee te maken. Ferrari maakt in ieder geval ontzettend veel kans op de titel en heeft veel potentieel in huis."