Van Basten wil Jansma als algemeen directeur

Ermin (TheClown1)
Kees Jansma wordt door Ajax-trainer Marco van Basten als een geschikte algemeen directeur beschouwd. Op dit moment wordt de functie vervuld door Henri van der Aat als interim, die in maart de vertrokken Maarten Fontein verving.

Ik heb Kees voorgedragen, maar het samenspel bij Ajax is erg belangrijk,” laat Van Basten zich ontvallen tegenover De Telegraaf. “De RvC selecteert en beslist. Maar ik heb er wel een stem in. Op zijn naam zijn diverse meningen losgelaten en uiteindelijk is besloten een headhuntersbureau in te schakelen. Over Kees is nog geen definitief oordeel geveld. Ik hoop nog steeds dat hij wordt aangetrokken.” In de periode van 2004 tot deze zomer was Jansma actief als perschef van het Nederlands elftal, dat onder leiding stond van Van Basten.

Voorzitter Uri Coronel zei onlangs het volgende over het profiel van de algemeen directeur. “Affiniteit met de voetballerij is wel een vereiste. Iemand die twintig jaar meeloopt, zoals Arie van Eijden, ikzelf of een journalist, dat kunnen in principe allemaal voetbalmensen zijn.