[SF] Start in Donington

Sally (Tessa)
De nieuwe raceklasse Superleague Formula trapt komend weekend af in Donington Park. De klasse wordt gesponsord door voetbalteams. Een vergelijkbaar initiatief kwam vijf jaar geleden niet van de grond.

Toch was het na enkele testsessies en demonstraties wel een klasse met potentie en het droomhuwelijk tussen autosport en voetbal is eindelijk werkelijkheid. Clubs als Feyenoord, Benfica, Anderlecht en Leeds United waren een paar jaar geleden als eerste om in de autosport te stappen en ook de coureurs zagen een dergelijke serie wel zitten. Johnny Herbert kon niet wachten om voor Chelsea uit te komen als de Londense club mee zou doen. Maar na zijn carrière in de Formule 1 te hebben afgesloten, kwam de nieuwe raceklasse niet van de grond.

Vorig jaar is er nieuw leven in het idee geblazen, met de Superleague Formula tot gevolg. Door de doortastendheid had de organisatie al snel een aantal teams die mee wilden doen. De Rotterdamse club Feyenoord doet dit keer dan niet mee, maar PSV wel en die wagen wordt bestuurd door voormalig GP2-coureur Yelmer Buurman. Ook Robert Doornbos zal meedoen, voor AC Milan.

Of het een succes wordt, is nog afwachten maar met zes races op de kalender lijkt een voorzichtig begin gemaakt. Het kwalificatiesysteem zal wel revolutionair zijn: een zogenaamde shoot-out bepaalt welke snelste rijder van de twee doorgaat.

Zaterdag om 10:00 uur is de eerste training voor de Superleague-rijders in Engeland. FOK!sport zal het nieuws ervoor verzorgen en houdt je op de hoogte.