Räikkonen: "Ben supergemotiveerd"

Peterselieman
Velen twijfelen of Kimi Räikkönen wel genoeg motivatie en toewijding heeft om in de Formule 1 actief te zijn, de Fin zelf zegt dat er niets aan de hand is. In Valencia reed Räikkönen echter anoniem rond, totdat zijn Ferrari-motor de geest gaf. In de kwalificatie was hij met plaats vier niet in de buurt gekomen van Massa en Hamilton.

De Fin heeft dit jaar slechts twee races gewonnen, waarbij de Grand Prix van Spanje in April de laatste was. Sindsdien heeft hij door pech, zoals in Frankrijk een gebroken uitlaat en aangereden worden door Hamilton in Canada, nog maar weinig vooraan gereden. Vaak laat Räikkönen het in de kwalificatie liggen, terwijl teamgenoot Massa wel vaak van de eerste rij kan starten.

"Het leven zou veel makkelijker zijn als je iedere race wint. Maar dat is niet de realiteit. Soms lukt er helemaal niets, wat je ook probeert," aldus de Fin op zijn website. "Ik probeer van alles de laatste races, maar het wil maar niet lukken. Opnieuw gaat het mis op een stratencircuit. Ook in Melbourne, Monaco en Montréal had ik zo mijn probleem, allemaal uiteenlopend van aard."

Over de kwalificatie in de Grand Prix van Valencia had de Fin nog wat te melden. "Helaas was het zaterdag net wat koeler wat in ons nadeel uitpakte. Iedereen heeft een mening over mijn problemen in de kwalificatie. Graag wil ik erop wijzen dat ik in Hongarije zelf een fout maakte, anders was ik nooit vanaf de zesde plek gestart."

De race in Valencia verliep voor de Fin niet zoals hij gedacht had. "We startten vanaf de vieze kant van de grid. Heikki Kovalainen had meer grip en kon me passeren. Daarna streden we samen om de vierde plek. Als je achter iemand aanrijdt, werkt dat tegen je. Dit keer waren de koplopers een seconde per ronde sneller. Zo gaat het nu al een aantal races."

Na het incident in de pitstraat was Räikkönen al tevreden geweest met punten, maar zijn motor gaf na die stop al snel de geest. "Zesde was beter geweest dan niets, maar ja, zo is het nu eenmaal. Ik kwam de bocht uit, reed het rechte stuk op en merkte dat er iets mis was. Toen zag ik rook in mijn spiegels. Dan weet je hoe laat het is... We wisten dat we een risico namen in Valencia en helaas zijn we uitgevallen. Dan kan ik wel boos worden, maar dat heeft geen zin. Het resultaat blijft toch hetzelfde."

"Ik hoop me deze week tijdens de test in Monza te herpakken. Daarna komt Spa-Francorchamps, het circuit waarop ik het hele jaar wel zou willen racen. Het is het beste circuit ter wereld en hopelijk krijgen we de auto er aan het werk zoals ik het graag wil. We reizen naar België met slechts één doel: winnen. Als men twijfelt aan mijn motivatie, dan moeten ze dat vooral doen. Het enige dat ik erover wil zeggen is dat ik door alle tegenslag meer gemotiveerd ben dan ooit tevoren."