BMW twijfelt over Heidfeld, Kubica verlengt

Peterselieman
BMW Sauber twijfelt openlijk over de toekomst van Nick Heidfeld bij het team. Dit jaar presteert de Duitser wisselvallig en daardoor is hij niet meer zeker van een stoeltje voor 2009. Eerder dit seizoen onderzocht BMW de problemen van Heidfeld al en gaf aan dat het kwalificatieprobleem van Heidfeld opgelost was.

Heidfeld heeft in de huidige prestaties van BMW een grote rol gehad, maar weet er dit seizoen niet van te profiteren. Zijn teamgenoot Robert Kubica reed dit jaar al menigmaal voorin en wist in Canada zelfs de race te winnen. Heidfeld kende dit jaar alleen in Canada en Engeland een goed weekend.

Teambaas Mario Theissen uit zijn twijfels over Heidfeld tegenover autosport.com. "Ik weet niet of Nick me heeft overtuigd. In Valencia was hij niet super in vorm. Ook niet in de kwalificatie, terwijl hij voor zijn doen toch een heel aardige ronde reed. Toch kwam hij slechts tot de achtste tijd."

Robert Kubica lijkt inmiddels zeker van een stoeltje voor 2009. BMW zou de optie in zijn contract gelicht hebben en de Pool vastgelegd hebben tot eind volgend jaar. Theissen: "Stabiliteit heeft haar waarde bewezen in de Formule 1. Dus ja, daar gaat onze voorkeur naar uit."

Voor 2010 wordt de Pool genoemd bij Ferrari, maar ook over 2009 laat Kubica zich nog niet uit. "Ik weet niet wat ik volgend jaar doe. Ik wil een auto hebben die kan meedoen om de prijzen. Iedereen vraagt ernaar. Als men aanneemt dat ik in 2009 met dit of dat team in Australië aan de start sta, dan is die aanname voor eigen rekening. Soms moet je veranderen, anders wordt het leven saai."