Supercopa voor rood Real Madrid

Maikel (WeebI)
Real Madrid heeft voor de achtste keer in haar historie de Supercopa de España gewonnen. Thuis werd Valencia met 4-2 verslagen, in een Nederlands getint duel.

De Madrilenen dienden de vorige week opgelopen achterstand van 3-2 weg te poetsen. Met aanvallend spel kwam het gevaar er wel, maar was het Valencia dat de leiding nam. David Silva kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien, en rondde knap af. De kansen van Real Madrid slonken nog verder toen Rafael van der Vaart vijf minuten voor rust rood kreeg na een wilde tackle. Ondanks het numerieke nadeel kwam de ploeg van Bernd Schuster na rust op gelijke hoogte. Raúl Albiol veroorzaakte een strafschop, die door Ruud van Nistelrooij werd binnengeschoten.

Los Merengues bleven ruimte krijgen van de bezoekers, zelfs toen Van Nistelrooij na eveneens een harde tackle mocht inrukken, een kwartier voor tijd. Arjen Robben, de derde Nederlander in de basiself van Real, speelde een uitstekende wedstrijd. Een hoekschop die hij versierde werd in een rebound door Sergio Ramos binnengewerkt. Hierdoor had Unai Emery's team weer een goal nodig, maar in plaats daarvan beslisten invallers Rubén de la Red en Gonzalo Higuaín het duel met knappe treffers. Fernando Morientes, die mocht invallen aan de kant van Los Che, bepaalde in blessuretijd de eindstand nog op 4-2.

Real Madrid CF - Valencia CF 4-2 (2-3)
32' David Silva 0-1
39' Rafael van der Vaart (Real Madrid)
51' Ruud van Nistelrooij (Pen) 1-1
74' Ruud van Nistelrooij (Real Madrid)
78' Sergio Ramos 2-1
88' Rubén de la Red 3-1
90' Gonzalo Higuaín 4-1
90+1' Fernando Morientes 4-2

Arbiter: Eduardo Iturralde González
Stadion: Santiago Bernabéu, Madrid
Gele kaart: Ruud van Nistelrooij (Real Madrid), Raúl Albiol, Alexis (Valencia)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Heinze, Miguel Torres (Drenthe/65); Diarra; Robben, Van der Vaart, Guti (De la Red/81); Raúl (Higuaín/81), Van Nistelrooij.

Valencia CF: Hildebrand; Miguel, Raúl Albiol (Morientes/83), Alexis, Moretti; Albelda, Baraja; Joaquín (Pablo Hernández/69), Silva, Mata (Vicente/61); Villa.