STR pakt drie punten

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Bij Scuderia Toro Rosso is het vandaag groot feest. Sebastian Vettel kwam als zesde over de streep en teamgenoot Sébastien Bourdais werd tiende in Valencia.

Vettel was zeer blij met de drie punten. "Ongelooflijk. Dit was een prefecte dag. Het was leuk, maar zwaar en heet. Mijn start was niet echt goed vanaf het vuile gedeelte van de baan en in de eerste bocht was het erg close met Kimi (Raďkkönnen, red.) en ik kon mij positie ten opzichte van Jarno (Trulli, red.) verdedigen in de eerste stint. Hij had echter meer brandstof aan boord en haalde me via de pitstops in. Maar we kunnen ontzettend blij zijn met dit resultaat. We hebben het hele weekend geen fouten gemaakt en we hebben maximaal gepresteerd. Het team mag trots zijn op wat het heeft gepresteerd en hopelijk kunnen we dit in de komende race doorzetten," aldus de jonge Duitser.

Ook Bourdais had genoten van de race. "Dit was een erg leuke race, afgezien van het feit dat ik Heidfeld raakte en mijn neus beschadigde. Dat was erg jammer, omdat ik zeventien ronden moest rijden, waardoor ik ongeveer twintig seconden verloor. In de laatste twee stints had ik een goede snelheid. Ik ben wel blij met het resultaat en ik denk dat we de juiste strategie hadden. Het is mijn beste resultaat sinds Australië en hopelijk kan ik in Spa in de punten rijden," sprak de Franse viervoudig ChampCar-kampioen.