Booij beëindigt interlandcarrière

Sjors (Sj0rSz)
Hockeyster Minke Booij heeft heeft een einde aan haar interlandcarrière gemaakt. De aanvoerster van het Nederlands team, dat tijdens de Olympische Spelen in Peking goud won, maakte dit vrijdag bekend.

"Ik stop. Nu mag het," liet Booij in een eerste reactie weten. Voorafgaand aan de Spelen in China had de hockeyster al een bronzen (2000) en een zilveren (2004) in de kast liggen.

Booij speelde overigens een sterke finale en wist tegen de Chinese ploeg de nul te houden. Een aantal keer stond ze ook in de baan van een strafcorner. "Ik kreeg een bal vol op mijn ribben. Maar dat maakt niet uit. Het is me alles waard. Ik ben zo trots op dit team. Ik ben zo blij dat we onszelf hebben beloond. We hebben zo hard gewerkt."

Tijdens het duel tegen de Chinese ploeg voelde Booij geen spanning. "Ik heb van alles genoten. Echt, dit waren geweldige Spelen. Als je die dan ook nog zo kan afsluiten. En dan ook gelijk het einde van mijn carrière. Ik heb tien jaar lang genoten. Maar dit is natuurlijk super. Ik kan het nog niet geloven."

Naast de olympische medailles pakte de hockeyster met Oranje ook nog goud op het WK in 2004 en drie keer een gouden plak tijdens een EK. Ook won ze driemaal de Champions Trophy.