Worstelaar wil medaille terug hebben

Gerard (RedFever007)
Ara Abrahamian, de Zweed die zijn bronzen medaille weggooide op het podium, wil zijn trofee graag terug. Na de actie van de worstelaar besloot het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de medaille in beslag te nemen.

Abrahamian deed zijn beklag over de halve finale bij de Internationale Worstelfederatie (FILA) maar deze weigerde de klacht te registeren. Daarop besloot de Zweed een klacht tegen de FILA in te dienen bij het Internationale Sporttribunaal (TAS).

Abrahamian won in Peking de bronzen medaille maar had naar eigen zeggen meer recht op een ander eremetaal. De Zweed klom nog wel, tegen zijn zin, op het podium en nam daar de medaille in ontvangst. Kort daarna verliet hij het podium, de medaille achterlatend. Het IOC diskwalificeerde Abrahamian de dag daarna.

”Mijn nederlaag in de halve finale was totaal onterecht. Dit brons interesseert me niet. Ik wil goud,” zo verklaarde Abrahamian. De Olympiër verloor in de halve finale van Minguzzi, in de strijd om het brons won hij vervolgens van Melonin Noumonvi.