'Chelsea geeft Shevchenko terug aan AC Milan'

Bas (skittelman)
AC Milan lijkt zich op te kunnen maken voor een rentree van Andriy Shevchenko. La Gazzetta dello Sport meldt dat de Milanese erevoorzitter Silvio Berlusconi erin is geslaagd de voormalige topaanvaller los te weken bij Chelsea-eigenaar Roman Abramovich.

Volgens de gerenommeerde sportkrant uit Italië komt de transfer deze week nog rond. Sheva zou op transfervrije basis terugkeren bij de club, waar hij zijn grootste successen behaalde. De spits uit Oekraïne scoorde 173 keer in 296 duels voor AC Milan dat dankzij zijn winnende strafschop in 2003 de Champions League won.

In 2006 besloot hij na zeven jaar Milaans succes een megatransfer te maken naar Chelsea. Daar kon Shevchenko zijn gigantische koopsom van 45 miljoen euro nimmer waar maken. In 47 duels scoorde hij slechts negen keer, waarmee hij zijn status als topspits verloor.

Wellicht dat de inmiddels 31-jarige spits bij AC Milan weer kan opleven. Aanvankelijk wilde Chelsea veel geld zien, maar Berlusconi zou het onlangs gelukt zijn Abramovich zover te krijgen de tachtigvoudig international van Oekraïne (37 goals) gratis te laten gaan.