Springruiters voorlopig zesde

Sabine (sbientje)
Na de eerste dag van de landenwedstrijd staat de Nederlandse springequipe op een gedeelde zesde plaats. Angelique Hoorn, Marc Houtzager, Vincent Voorn en Gerco Schröder hebben nu zeventien strafpunten, vijf meer dan de nummers één.

Hoorn en Houtzager reden allebei een goede rit, wat resulteerde in vier strafpunten voor Hoorn en één strafpunt (wegens tijdsoverschrijding) voor Houtzager. Hierna kwam voor Nederland Vincent Voorn met Alpapillon-Armanie in de ring. Hij maakte echter veel fouten en liep zestien strafpunten op. Omdat ieder team het slechtste resultaat mag wegstrepen, kon Gerco Schröder met een goede rit Nederland nog in de top van het klassement houden. Helaas zat het ook Schröder niet mee vandaag en hij kwam de ring uit met 12 strafpunten.

Op de gedeelde eerste plaats staan Zwitserland en de Verenigde Staten met twaalf strafpunten, gevolgd door Zweden op plaats drie. Canada en Groot-Brittanië bezetten plaats vier. Nederland deelt de zesde plek met Noorwegen. Ook Duitsland en Australië mogen morgen in de finale nog in de piste verschijnen.