Honkballers verliezen bizar duel

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse honkbalploeg zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De mannen van Robert Eenhoorn verloren donderdag de tweede wedstrijd van het olympisch toernooi van de Verenigde Staten. De Amerikanen waren met 7-0 te sterk.

Tijdens de negende inning werd het duel twee keer stilgegelegd, vanwege de regenval. Op dat moment stonden er voor Nederland drie spelers op de honken en er was nog niemand uit. Na anderhalf uur besloot de wedstrijdleiding het duel definitief te staken. Dit zorgde voor veel onbegrip bij de bondscoach van Nederland.

In de tweede onderbreking kreeg Eenhoorn een uitbreiding van de spelregels in handen. Hierin was te lezen dat een duel definitief gestaakt mag worden, als men 90 minuten lang niet heeft kunnen spelen. In eerder verstrekte regels, die voor het toernooi op de Olympische Spelen was uitgereikt, was hier niets over te vinden.

Eenhoorn pikte het logischerwijs niet en diende een protest in. Dit hielp echter niet veel, want het werd afgewezen. Daardoor is de tweede nederlaag van de Nederlandse honkbalmannen een feit.