Van Dam doet demonstratie BCR

Sally (Tessa)
Tijdens Bavaria City Racing (BCR) zal Carlo van Dam een demonstratie geven met de nieuwe A1GP-wagen voor het A1GP Team Nederland van voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers. Eerder gaf Renger van der Zande (zie foto) al een demo met de door Ferrari gebouwde wagen en nu mag Van Dam plaatsnemen.


Renger in een Red Bull-bolide

Momenteel komt de Nederlander uit in het Japanse Formule 3-kampioenschap en hij doet het daar best goed. Hij is leider in de stand om het kampioenschap en heeft de titel al bijna op zak: "Het is fantastisch om door het centrum van Rotterdam te mogen scheuren, het publiek gaat ieder jaar weer helemaal uit zijn dak. Ik voel me vereerd om dit jaar in de auto van het A1GP Team Nederland te mogen rijden. Ik ben Jan Lammers erg dankbaar!"

De coureur mag met vele andere Nederlanders hopen op een stoeltje bij de A1GP. Op 5 oktober doet het A1GP-circus Zandvoort aan. "Ik ben erg blij dat Carlo als 'Rotterdammer' er op de valreep bij is", aldus Robert Heilbron, organisator van Bavaria City Racing en co-organiser ING RaceSalon en Moscow City Racing.

Ook Robert Doornbos (zie foto) in de ING Renault F1 zal, net als de eerder genoemde Renger van der Zande (Trust GP2) en Tom Coronel (WTCC), gaan racen aan de Maas. Op zondag 17 augustus is het spektakel in de binnenstad van Rotterdam. Vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus is er al de RaceSalon in Ahoy'.


Robert Doornbos bij de Eramusbrug in Rotterdam, juli 2008

In Rotterdam zijn maar liefst 3 Formule 1-teams aanwezig, waaronder ING Renault F1, Toyota Panasonic F1 en Force India F1. Meer informatie over programma en toegangskaarten is te vinden op www.bavariacityracing.nl en www.racesalon.nl.