Guardiola: "Eto'o mag blijven"

Sjors (Sj0rSz)
Josep Guardiola heeft een einde gemaakt aan de speculaties omtrent de toekomst van Samuel Eto'o. De trainer van FC Barcelona bevestigde, voorafgaand aan het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League, dat de Kameroense aanvaller bij de Catalaanse club mag blijven.

"Ik heb besloten dat hij kan blijven, omdat het overeenkomt met zijn wensen én mijn wensen," liet Guardiola in een reactie weten. In eerste instantie liet Pep weten dat Eto'o bij FC Barcelona mocht vertrekken. Het laatste seizoen presteerde de aanvaller niet goed en ook zijn gedrag was een doorn in het oog van veel mensen.

Tijdens de laatste weken van de voorbereidingen is Guardiola echter van gedachten veranderd. "Zijn talent en gedrag tijdens de laatste drie weken hebben me overtuigd dat hij hier hoort. Ik denk dat we de beste Eto'o terugkrijgen. De onderhandelingen over een nieuwe aanvaller zijn twee weken terug stopgezet op mijn verzoek én dat van technisch directeur Txiki Begiristain. We hadden besloten niemand aan te trekken vóórdat we Eto'o hadden verkocht", aldus de oefenmeester.

Guardiola heeft er overigens geen boodschap aan dat Eto'o zich gedurende het laatste seizoen niet populair heeft gemaakt bij de aanhang van de club uit Catalonië. "Ik geef niets om het verleden. Morgen (vandaag, red.) zal er geen gefluit zijn. De mensen weten hoe belangrijk deze wedstrijd is. Ik kan alleen maar praten over wat ik de laatste drie weken heb gezien, en ik heb alleen maar goede dingen over hem te vertellen."