Voorkeur Ooijer gaat naar AZ

Sjors (Sj0rSz)
Er is een kans dat André Ooijer komend seizoen weer in de Eredivisie te zien zal zijn. De verdediger, die nu nog bij Blackburn Rovers onder contract staat, zal echter niet naar PSV terugkeren.

In besloten kring liet Ooijer namelijk weten dat zijn voorkeur naar AZ uitgaat. De Alkmaarse formatie zou de 34-jarige speler voor twee jaar vast willen leggen. De verdediger zijn zijn actieve carrière als speler graag in Nederland willen afsluiten, maar dan zal de Engelse ploeg ook mee moeten werken.

Het contact van Ooijer loopt nog één jaar door, waardoor een potentiële koper met een afkoopsom over de brug moet komen. "Want ik vermoed dat Blackburn hem niet zomaar zal laten gaan", laat Sigi Lens, zaakwaarnemer van de international, in een reactie weten. Ook Feyenoord en Ajax hengelde naar de diensten van de speler, maar Blackburn Rovers liet daarop weten het contract met de verdediger te willen verlengen.

Toch heeft Lens nog altijd geen concrete aanbieding ontvangen. "De bal ligt nu in feite bij de clubs," vervolgt Lens. "Als AZ zich officieel meldt, zal de reactie van Blackburn bepalend zijn. Toen er in de winterstop belangstelling kwam, waren ze nog duidelijk. No chance. Daarom kan ik me niet voorstellen dat het makkelijk wordt, want André is voor Blackburn een belangrijke speler."

Lens besluit met de woorden: "Bovendien hoeft hij niet ten koste van alles weg. Maar hij heeft zich ook verdiept in AZ en de mogelijkheden van die club. Dat lijkt hem wel wat. De grote vraag is of Blackburn toestemming geeft om te praten. Anders houdt het op."