'Benfica lonkt naar Colombiaanse spits'

donroyco
Benfica is geïnteresseerd in de Colombiaanse spits Radamel Falcao Garcia, zo meldt de Portugese sportkrant Record.

De club uit Lissabon zou vijf miljoen euro willen neertellen voor de Colombiaan. Deze transfersom is niks vergeleken met het prijskaartje dat River Plate, de huidige club van Falcao, om zijn nek heeft gehangen. De Argentijnen willen naar verluidt minimaal dertien miljoen euro voor hun spits.

Falcao Garcia is een alternatief voor Espanyol-aanvaller Luis Garcia Fernández. Eerder hadden de scouts van Benfica hun oog namelijk op deze voetballer laten vallen, maar de pogingen om de Spaanse international te contracteren zijn om een financiële redenen gestaakt.

De Colombiaanse spits is klaar voor het Europese voetbal. "Dit is een grote kans. Ik ben er klaar voor om door te groeien," aldus Falcao in Record. "Een transfer naar Benfica zou prachtig zijn."

De Tijger, zoals hij in Argentinië wordt genoemd, heeft naar eigen zeggen nog geen voorstel van de Portugese club ontvangen. Maar volgens de Braziliaanse krant O Globo vertrekt Rui Costa, de technisch directeur van Benfica, een dezer dagen naar Argentinië om hem vast te leggen.