Perez overweegt einde carrière

Sjors (Sj0rSz)
Er bestaat een mogelijkheid dat Kenneth Perez zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, mocht hij geen kans meer krijgen bij Ajax. Marco van Basten, oefenmeester van de Amsterdammers, zette de Deense speler terug naar Jong Ajax.

Afgelopen vrijdag liet Perez al weten naar de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) te stappen. "Zoals hij er nu instaat, is het Ajax en anders niets", liet zijn zaakwaarnemer, Karsten Aabrink, in een reactie weten.

Perez hoopt de komende week meer duidelijkheid te krijgen omtrent de situatie bij Ajax. Een half jaar geleden bewoog de Amsterdamse formatie hemel en aarde om de Deen terug te halen, maar nu blijkt dus dat er voor hem geen plaats meer is. Aabrink: "Ik weet dat Kenneth niet gehaald is door Marco van Basten, maar dat geeft hem nog niet het recht om zo met een speler om te gaan. Er is gekozen voor de jeugd, terwijl Kenneth juist terug naar Amsterdam moest komen om de jonge spelers bij de hand te nemen. Volgens mij is dat vorig seizoen goed gegaan."

Aabrink overweegt inmiddels ook om een gang naar de rechter te maken. Volgens de zaakwaarnemer is het 'slecht voor het voetbal'. "Maar wij zien geen andere uitweg. De communicatie met Ajax ligt sinds maandag stil. Destijds is er ook niet over een oplossing gesproken. De enige boodschap was: Kenneth moet naar de beloften."