McLaren ontziet personeel in 2009

Sally (Tessa)
Ron Dennis heeft verklaard dat zijn werknemers meer tijd krijgen om hun familie te bezoeken. Een zomerstop is al een aardige onderbreking, maar volgend seizoen zullen de teamleden elkaar aflossen.

In 2009 staan er negentien races op het programma. "Ze krijgen niet genoeg tijd met hun families en de zomerstop geeft ze in ieder geval één week waar ze niet op kantoor zitten of op een andere manier aan het werk zijn", aldus de teambaas van McLaren Mercedes tegenover CNN. "Het is een belangrijke manier om de teamleden gemotiveerd en tevreden te houden en de kalender van volgend jaar wordt moeilijk voor ze."

Daarvoor heeft Dennis een creatieve oplossing: "We zullen onze staf niet vragen om het hele seizoen door te werken. We gaan ze laten roteren." Ron Dennis heeft ook aangegeven pas te stoppen na het behalen van een titel: "Als ik me uit de Formule 1 terugtrek, dan alleen met een titel op zak." De focus gaat dan ook voorlopig niet naar het volgend seizoen, het team blijft liever aan de wagen van dit jaar sleutelen.