Alonso vindt Valencia speciaal

Sally (Tessa)
Renault-rijder Fernando Alonso kan niet wachten op de Europese Grand Prix, die in Valencia wordt verreden over twee weken. De Spanjaard denkt dat het een totaal andere race en sfeer wordt op het stratencircuit dan tot nu toe gewend is.

Tegenover Speed TV zei hij: "Ik heb wat video's gezien van de Formule 3-race. Het circuit lijkt er geweldig bij te liggen. Er is natuurlijk nog wel wat werk te doen voordat de Formule 1 er arriveert, maar het is zeker geen gewoon stratencircuit. Het is meer dan dat, het is wijder, het lijkt op een Amerikaans stratencircuit."

"Ik denk dat het een leuke en interessante Grand Prix wordt. Niet alleen de race, maar ook de sfeer zal anders zijn dan we gewend zijn. Ik kijk zeker uit naar de race", aldus een nieuwsgierige Alonso. De net 27-jarige Spanjaard zou eind juli een besluit nemen of hij zou blijven bij Renault. Daar heeft hij nog een contract tot en met 2009, maar met ontsnappingsclausule.

Alonso staat momenteel met 18 punten gedeeld achtste samen met Mark Webber, achter Jarno Trulli (22) en voor Timo Glock en Nelsinho Piquet (13 punten).