Force India richt zich op 2009

Sally (Tessa)
Indiase renstal Force India gaat voor volgend seizoen. De ontwikkeling van de huidige auto is op de naadloze versnellingbak na voltooid. Die zal in Valencia voor het eerst gebruikt worden. Ook over de coureurs heeft teambaas Vijay Mallya al wat te zeggen.

Mallya zei tegenover Formula1.com: "We zijn goed te spreken over de resultaten. We hebben er niet mee geracet in Budapest, maar dat zullen we wel doen in de Europese Grand Prix in Valencia. Wat mij betreft is dat het dan voor de auto van 2008 en gaan we ons richten op het bouwen van een competitieve auto voor volgend jaar."

Hij kijkt ook een beetje terug in de tijd: "Ik heb me het afgelopen jaar gerealiseerd dat ik niet alleen het vorige jaar moest goedmaken, maar ook de twee jaren daarvoor. En dat is gelukt, ook al is de Formule 1 zo ontzettend competitief. Ik ben optimistisch dat mijn ervaring ons de juiste kant op heeft geduwd. Ik weet nu precies wat ik kan verwachten, dus kan ik beter plannen. Het was geen eenvoudige les, maar in 2009 kunnen we een veel competitiever Force India verwachten."

De Indiër hintte ook nog even naar de bezetting van de stoeltjes komend seizoen en leek erg tevreden met wie er nu zitten, Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil: "Ik heb twee goede coureurs en je moet begrijpen dat mijn behoeftes voor Force India vrij uniek zijn. De ervaring van Giancarlo is van bijzonder veel waarde voor me en Adrian heeft heel veel talent. Ik denk dat hij iedere race beter en constanter wordt."

"Belangrijker is, dat ze een geweldige instelling hebben die me zullen helpen bij latere uitdagingen en ik denk dat ze de auto van 2009 erg zullen waarderen. Ik denk dat dat een enorme verbetering en een verrassing gaan worden."