Hockeyers winnen van Zuid-Afrika

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse hockeyheren hebben de eerste wedstrijd in het olympisch toernooi met 5-0 van Zuid-Afrika gewonnen. De treffers kwamen op naam van Taeke Taekema (2), Laurence Docherty, Jeroen Hertzberger en Matthijs Brouwer.

Taekema wist de score na vier minuten al te openen uit de eerste strafcorner, die Nederland kreeg. Vervolgens liet Oranje zich erg ver terugzakken, waardoor er nagenoeg niets gebeurde. Toch wist de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans de score voor de thee nog te verdubbelen. De tweede strafcorner van Taekema werd in eerste instantie gekeerd door Cronje, doelman van de Zuid-Afrikanen, maar in de rebound was hij kansloos.

Ook na de pauze oogde het spel van de hockeyers stroef. Doelman Guus Vogels moest een aantal keer in actie komen om een tegentreffer te voorkomen. De enige vloeiende aanval van de tweede helft leverde nog wel een fraaie treffer voor Docherty op. Hertzberger en Brouwer zetten uiteindelijk de eindstand op het scorebord.

De volgende wedstrijd staat voor aanstaande woensdag op het programma. De tegenstander van Oranje is dan Groot-Brittannië.