Voetballer krijgt schadevergoeding van 5 miljoen

Michel (methodmich)
De Engelse voetballer Ben Collett krijgt vijf miljoen euro van Middlesbrough. De Hoge Raad in Londen oordeelde dat de speler recht heeft op een schadevergoeding, nadat een speler van Middlesbrough met een woeste tackle Colletts loopbaan in de kiem smoorde.

Vijf jaar geleden speelde de destijds 18-jarige Collett een wedstrijd met de reserves van Manchester United tegen die van Middlesbrough. Gary Smith tacklede hem toen zwaar, waarbij Collett een zware beenbreuk opliep. De middenvelder stond op het punt een contract bij United te gaan tekenen, maar dit is door zijn blessure nooit meer gebeurd.

Collett heeft sindsdien nog wel op bescheiden niveau gevoetbald, maar kon zijn belofte nooit meer inlossen. Sir Alex Ferguson, de manager van Manchester United, getuigde in de zaak. Volgens hem had Collett, als hij niet geblesseerd was geraakt, een fantastische carrière kunnen hebben. Het bedrag dat Middlesbrough dient te betalen kan nog oplopen als bekend wordt hoeveel pensioeninkomsten en rente Collett heeft misgelopen. De speler, die in het seizoen 2006/07 nog 32 keer voor AGOVV Apeldoorn speelde in de Jupiler League, zal daardoor vermoedelijk zelfs minimaal 5,5 miljoen euro krijgen.