'Petö terug naar NAC Breda als scout'

Sjors (Sj0rSz)
Er is een kans dat Tamás Petö bij NAC Breda zal terugkeren. De Hongaar droeg het shirt van de Bredase formatie in de periode tussen 2001 en 2007 ook al. De 34-jarige speler is deze week in Noord-Brabant om met technisch directeur Earnest Stewart te praten.

Petö, die niet meer als profvoetballer actief is, zal zich bij NAC Breda voornamelijk moeten gaan richten op het scouten van spelers in Oost-Europa, waaronder Hongarije. In het verleden was de speler goed voor 83 wedstrijden en maakte daarin zes doelpunten. Tegenwoordig woont hij in zijn vaderland in Veszprém. Zijn laatste club was Ujpesti TE, dat in de hoogste Hongaarse voetbalcompetitie actief is. Een blessure aan zijn rechterteen zorgde er uiteindelijk voor dat zijn carričre voorbij was.

"Het was de welbekende druppel. Heel mijn rechterkant heeft wel iets te verduren gehad. Knie, been, voet, noem het maar op. En eerlijk gezegd had ik er ook geen zin meer in. Het is mooi geweest zo. Het zou mooi zijn als ik NAC nu kan helpen met Hongaarse talenten," liet Petö in een reactie weten. Stewart wilde nog niet te ver op de lopende zaken vooruit lopen. "Tamás is hier met twee Hongaarse jeugdtalenten. Hij is vooral een goede connectie die wij kunnen gebruiken in Hongarije."